Ideeën kringavond

Zoek je ideeën om een kringavond in te vullen? We denken graag met je mee. Hieronder vind je een aantal ideeën:

 • Marleen van der Hoeven (marleenvanderhoeven@solcon.nl) heeft een waardevolle lezing gegeven op een vrijwilligersavond over time-management, “Help waar blijft de tijd”. Ze liet haar hoorders nadenken over hun tijdsbesteding. Er was volop ruimte voor interactie. Ze gaf handvatten en tips mee om ervoor te zorgen dat we niet meer het gevoel hebben dat we niet aan die dingen toekomen die we juist zo belangrijk vinden, maar dat we grip op de tijd krijgen. Een grote meerwaarde is dat Marleen de Bijbel, Gods woord, als haar leidraad in haar leven heeft en dit ook in haar workshop/lezing naar voren bracht.
  Informatie verstrekt door: Els van der Mel, janvdmel@solcon.nl, tel. (031) 848-6986
 • Ester Wals geeft een waardevolle lezing over de Schuilplaats van Corrie ten Boom, aan de hand van een powerpoint “Meer dan een huis”. Ze geeft deze voorlichting door het hele land. Haar mailadres is: eswals@kpnplanet.nl.
  Informatie verstrekt door Klazien Bouma, klazienbouma@online.nl
 • Heleen Quist-van Rossum (j.quist38@upcmail.nl) uit Ridderkerk heeft het boekje ‘Bitter of Beter’ geschreven. Naar aanleiding hiervan heeft ze een aantal jaar geleden op de jonge vrouwendagen gesproken. Over de volgende onderwerpen verzorgd ze lezingen:
  1. ‘Bitter of Beter’ (word je van een moeilijke situatie bitter of beter?)
  2. Gastvrijheid (over het leven van Aquila en Priscilla)
  3. Het leven van Jozef (in hem zien we heel veel van de Heere Jezus)
  4. De veelkleurige gemeente (over onze verschillende karakters)
  Informatie verstrekt door vrouwenkring Persis uit Ridderkerk, Mevr. N. Vos, tel. 0180-428395
 • Bertine Boogaard uit Soest (ajboogaardvanessen@solcon.nl) geeft presentaties over autisme. Het onderwerp is: “Autisme en de winst van de autibril – als je hersenen anders werken”.
  Zij is ervaringsdeskundige en geeft met veel passie deze presentie. Het is boeiend en erg leerzaam. Zeker wanneer je er zelf mee te maken hebt. Maar los daarvan is het voor iedereen de moeite waard. Een aanrader dus.
  Informatie verstrekt door mevr. Van Kooten uit Apeldoorn, g.c.vankooten@kpnmail.nl
 • Eén keer per jaar houden de vijf vrouwenverenigingen van Nijkerk een gezamenlijke avond. Vorig jaar is Marianne Glashouwer uitgenodigd om te komen spreken. Haar lezing was : “Gods trouw aan Israël en ook aan ons“. Het was een fijne avond en alle aanwezigen van jong tot oud vonden het een waardevolle avond. Andere onderwerpen waarover zij spreekt: Rust vinden bij God in deze drukke wereld; Zwerfster voor God (over Corrie ten Boom); Het Joodse gezinsleven; de Joodse vrouw; de Joodse feesten. Contact: e-mail famglashouwer@gmail.com, tel: 033-4530281
  Informatie verstrekt door mevr. M. A. Schaap, voorzitter vrouwenvereniging Lydia te Nijkerk
 • Mevrouw Hennie Doldersum, Peter van Anrooystraat 1, 7425 GV Deventer, tel. 06-47034520, verzorgt lezingen voor Stichting Vietnam-Nederland, www.vietnam-nederland.nl.
  Onder het mom van handeldrijven heeft zij ingangen in Vietnam voor het verspreiden van Bijbels. Haar lezingen gaan voornamelijk over studenten en weeskinderen. Ze vertelt het verhaal bewogen en met veel bijbelse diepgang. De stichting ondersteunt deze lezingen door de verkoop van artikelen die door mensen in Vietnam zijn gemaakt. Haar lezing kost € 50,00 en de benzinekosten. Zeer aan te bevelen.
  Informatie verstrekt door mevr. M. Zonneveld, Baarn, 035-5414382
 • Op zoek naar een prachtige dia-presentatie over de vier jaargetijden, met bijbelaanhalingen en gedichten etc? Naam: dhr. K.J. Snijders, Jhr. K.W.L. de Muraltstraat 26, 2461VG Ter Aar, tel.: 0172-603043. Hij heeft meerdere presentaties. Zeer beslist de moeite waard.
  Informatie verstrekt door mevr. J. Mans-Kiezebrink, Sprang-Capelle, jamaki@home.nl
 • Betrokken en bevlogen vrijwilligers van hulporganisatie Dorcas (www.dorcas.nl) verzorgen boeiende presentaties voor vrouwenverenigingen. Zij vertellen verhalen van mensen, die deelnemen aan de projecten van Dorcas en daardoor hun leven een positieve wending hebben gegeven. Uiteraard wordt ook verteld over het brede werk van Dorcas of over een specifiek project, alles in goed overleg. Meer informatie en uw uitnodiging via kerken@dorcas.nl.
 • Stichting In de Rechte Straat (IRS) geeft presentaties. Spreker is Hans ten Klooster. Meer informatie vindt u op de website van IRS.
  Informatie verstrekt door Gerdien van Spanje, Epe, 06-20294890
 • Stichting Serving St. Paul’s (Kenia) heeft allerlei diaconale projecten rondom de christelijke universiteit St. Paul’s in Kenia. Om dat allemaal mogelijk te maken verzorgen wij presentaties, verkopen we allerlei producten (zoals biologische fairtradekoffie) en kunnen we helpen met het organiseren van een rookworstactie t.b.v. de goede doelen van Serving St. Paul’s!
  Meer weten? Kijk eens op: www.serving-stpauls.nl
 • Katharina van Bora, de vrouw van Luther, een powerpointpresentatie in het kader van 500 jaar reformatie in 2017. Door de heer G.P.P. (Piet) Hogendoorn, Doornenburg 40, Barneveld, tel. 0342-414202, mail: gpphogendoorn@solcon.nl.
  Informatie verstrekt door Mevr. Wolswinkel, Barneveld, wolswinkel@gmx.net.
 • Stichting Tot Heil des Volks, over het project Scharlaken Koord. Zij vertelde ons over het straatwerk, de preventie en hulpverlening rond prostitutie, voornamelijk in Amsterdam, maar ook in andere grote steden. Het was zeer indrukwekkend.
  Informatie verstrekt door P.N. Tulp, Zwijndrecht, 078-619341.
 • dhr. Kievit, Violierstraat 10, 3245 CW Sommelsdijk; tel: 0187485375; www.beeldpresentaties.nl. Dhr. Kievit gaf in Bergambacht een beeldpresentatie over Charles Haddon Spurgeon. Deze avond is als heel leerzaam en erg mooi ervaren. Naast de presentatie over Spurgeon zijn diverse andere presentaties beschikbaar over bekende personen, bijv. over John Bunyan.
  Informatie verstrekt door mevr. Reina Deelen-de With, tel. 0182352609.
 • Teunie Suijker-Geneugelijk is kinder- en jeugdboekenschrijfster. Daarnaast schrijft ze korte historische verhalen en kerstverhalen.
  • Talenten: Heb ik talenten? Welk Doel dien ik hiermee?
  • Worden als een kind: In deze lezing vertelt Teunie over haar schrijverschap. Hoe schrijf je een kinderboek? Elk boek is voor haar een zoektocht. Deze zoektocht komt niet tot een goed einde zonder afhankelijkheid en Gods Hulp.
  • Presentatie over Rembrandt: Aan de hand van een PowerPoint neemt Teunie u mee om door de ogen van Rembrandt naar zijn Bijbelse schilderijen te kijken.
 • Vrouwenvereniging Lydia uit Ede: De Stichting Nachamu Nachamu Ami uit Renswoude. Het doel van het werk van de stichting ‘Nachamu Nachamu Ami’ is hulpverlening aan hulpbehoevenden onder het Joodse volk. De stichting brengt dit in praktijk door Joodse mensen morele, materiële of financiële steun te geven, waar ter wereld zij zich ook bevinden. Deze steun is gericht op het Joodse volk in zijn geheel, waar ook ter wereld. Anneriet Luth kan daar op een boeiende wijze over vertellen! Voor meer informatie: www.nachamu.org.
  Informatie verstrekt door M. de Jong, Evertsenstraat 2-B, 6712 EZ Ede, tel. 0318-618168.
 • Ds. J.P. Kromhout van der Meer (predikant bij defensie) over ‘De wapenrusting aandoen’. Als christen leven in deze tijd. Via vrouwenvereniging Bid en Werk uit Groot-Ammers.
  Informatie verstrekt door Mieke de With, tel. 0184-663283
 • Alide Snitselaar, pastoraal werker in de Herberg (Oosterbeek). Lezingen over het werk van de Herberg of diverse pastorale onderwerpen. Er zijn geen kosten aan een lezing verbonden, een gift voor het werk van de Herberg wordt op prijs gesteld. Meer info: aasnitselaar@pdcdeherberg.nl.
 • Via vrouwenvereniging Maria-Martha uit Reeuwijk-Dorp. Voor informatie mevr. A. Vroegindeweij-van de Berg tel. 0172 615436
  • Stichting Friedenstimme
  • Joke Kraal uit Gouda: Goudse glazen/ramen. In het bijzonder over het raam van Johannes de Doper.
  • Riette Oudenaarden uit Driebruggen over “Dementie”
  • Bijbelvertaalwerk; De heer K. de Blois uit Reeuwijk
 • Een avond over opvang van Koerden in Nederland door een Koerd die in Nederland tot geloof gekomen is. Contact via Home for Kurds tel. 0102940539, info@homeforkurds.nl.
  Informatie verstrekt door mevr. T.M. de Wilde-Rijkaart tel. 0172 589500